bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

CainiDezvoltare muscularaTaurin, plv

Evaluat la 5.00 stele din 5
SKU: f66

65,00 lei150,00 lei

 • Descriere
 • Informații suplimentare

Descriere

Studii recente arată că un aport adiţional de taurină este necesar, chiar obligatoriu, pentru un sistem cardiovascular sănătos la câini, în special la cei din rasele de talie mare, gigant sau foarte active. Una din cele mai importante proprietăţi ale L-taurinei este abilitatea de a facilita absorbţia si pătrunderea altor nutrienţi în fluxul sanguin.

Cardiomiopatia dilatativă (DCM) este una din cele mai răspândite afecţiuni cardiovasculare la câini. Până recent, nevoia de taurină la câini nu a fost aprofundată, întrucât se cunoştea faptul ca aceştia au capacitatea de a asimila şi sintetiza taurina din aminoacizi sulfuraţi, cum ar fi cisteina şi metionina.

Taurina este necesară pentru stabilizarea și menţinerea echilibrului fluidelor din celule si are proprietăţi antioxidante şi de protecţie a membranei celulare. Taurina reprezintă cel puţin 40% din aminoacizii liberi din inimă. Este un aminoacid care în mod normal este produs de către organismul câinelui de la sine. Totuşi, în anumite condiţii, este posibil să nu fie suficient, taurina fiind un ingredient esenţial pentru bătăi ale inimii regulate şi puternice.

Spre deosebire de câini, pisicile, din nefericire, nu pot produce taurina de la sine. Din acest motiv, pisicile au o nevoie sporită de taurină, mai ales cele care îşi petrec majoritatea timpului în spaţii închise. Pisicile ce trăiesc la case şi au posibilitatea de a vâna, îsi iau aportul de taurină din şoareci şi alte rozătoare pe care le capturează.

Ingrediente: taurină (puritate minimă 98%).

Recomandări zilnice de administrare:

 

Fortan Taurine este un supliment alimentar pentru câini şi pisici, ce trebuie administrat prin amestecarea cu hrana uscata. Se recomandă dizolvarea produsului în apă calda, înainte de a fi amestecat cu mâncarea.

Pentru administrarea la pisici se recomandă dizolvarea unui singur varf de lingurita (în funcţie de greutatea animalului) în apă, apoi a se amestecă în mâncare.

Pentru câini:

 • 20 kg greutate corporală = 6 varfuri de linguriţa rasa sau 6 masuri special
 • până în 5 kg greutate corporală = 1 varf de linguriţă rasă şi jumătate sau o masura spaciala
 • până în 10 kg greutate corporală = 3 varfuri de linguriţa rasa sau 3 masuri special
 • până în până în 30 kg greutate corporală = 9 varfuri de linguriţa rasa sau 9 masuri special
 • peste 30 kg greutate corporală = 10 varfuri de linguriţa rasa sau 10 masuri spaciale

Doza optimă: 3 varfuri de linguriţa rasa Fortan Taurine per 10 kg greutate corporală (1 varf de linguriţă rasă (sau o masura) are cca. 350 mg Fortan Taurine).

Informații suplimentare

Cantitate

100g, 300g

  https://regal-pet.ro/wp-content/uploads/2020/02/logo-regal-pet-.png
  Info
  Prahova, Breaza, Str. Sunatorii nr 37
  +40 721 744 327
  Luni -Vineri 9:00-18:00
  Newsletter

   What Our Clients Say
   95 reviews